There was an error in this gadget

Followers

Sunday, February 27, 2011

Kambing jadi tumpuan Karnival Jom Heboh

[SIAH membawa Zorich mengunjungi 
Karnival Jom Heboh di Kuala Terengganu, semalam.]



KUALA TERENGGANU: Gelagat seorang nenek membawa kambingnya mengunjungi Karnival Jom Heboh TV3 di Dataran Shahbandar, di sini semalam mencuri perhatian ramai, terutama kanak-kanak sehingga ada yang merengek mahu ibu bapa mereka 'membeli' kambing seperti itu.

spaghetti bolognese ala kampus made punyaaaaaa...

[Spaghetti Bolognese ala kampus made punya]

apa macam gambar??? ada menarik kah?? ada nampak sedap kah??? 
ni lah hasil spaghetti bolo yang aku buat sendiri ngan bantuan penolong setia aku cik rosline nana...cara masak nya senang jer.....mudah.........ringkas..........dan op coz dijamin sedap!!!!!!!!!

Saturday, February 26, 2011

MERENTAS DESA yang tak seberapa nak desa nya....



tugas cikgu bukan takat nak mngajar.......tetapi tugas guru ni banyakkkk.....dia lah yang jadi mak...dia lah yang jadi bapak...dia lah yang jadi kakak....dia lah yang jadi tukang masak....dia lah yang jadi penghibur....dia lah yang jadi ahli sukan....dia lah yang jadi penjaga simpang masa merentas desa...


ekk??? penjaga simpang??? cikgu jadi hantu ker apa?????
coiii...coiii...coooiii....jangan nak merepek merapu kerabu daging lah!! 

Tuesday, February 22, 2011

Jawapan Exam Yang Melucukan!!

sekarang ni dah dekat dah musim2 exam dan musim2 keputusan exam nak keluar....sebagai pelajar pastinya tengah sedaya usaha belajar untuk jawap soalan exam yang bakalan tiba....terutama nya bagi ujian pengal yang tak lama lagi.....apa tah lagi bagi pelajar2 yang bakal menduduki pepriksaan yang besar contoh UPSR....PMR....SPM....STPM...peperikasaan semester bagi pelajar U.......haaaa...bagi yang dah ready2 tu.........bagus lah cam tu....jangan wat last min....kang diri merana....hehehhee.....bagi para guru pulak??? haaaaaaaaaaa....bmula lah tugas untuk membuat soalan2 exam yang power2 untuk studen masing2.....dan part nak menyemak nya pulak sememangnya memeningkan kepala guru....macam2 jawapan yang diberikan...soalan mahukan pergi ke hulu...jawapaan pulak pergi ke hilir....nahh....?? macam mana tu??? hahahhaa.....

apa pOn...jom layan gambar2 jawapan exam yang sememangnya kreatif dan...of coz....melucukan....jom layannnn!!!!!!!!!!  

Monday, February 21, 2011

gambar yang ada dua makna??

DALAM apa-apa situasi semasa kita mengambil gambar, kadang-kadang kita tidak sedar dan tidak menyangka akan TER-ambil gambar yang agak menarik dan melucukan....

Di bawah ini merupakan antara contoh2 gambar yang mempunyi 2 makna....semoga terhibur....

keputusan STPM 2010 keluar hari ni 21 Feb 2011...


kepada pelajar-pelajar yang mengambil STPM tahun 2010....pastinya hari ini menjadi debaran semua....ada terdengar ura-ura mengatakan hari ini merupakan hari keluarnya keputusan peperiksaan STPM mereka....tahniah kepada yang mendapat markah ummm!!!! kepada yang tidak tu...tak per...markah kecik tak bmakna tak boleh nak bjaya....apa yang penting tu usaha.....

KEPUTUSAN boleh diambil di sekolah masing2....bermula pukul 12.00 tegahari hari ini....manakala bagi calon2 persendirian akan mendapat keputusan melalui pos......bagi yang blom gi sekolah ambik keputusan STPM tu (mayb bz kerja part time ker....tak der tspot ker...or saja2 malas tak nak p ambik dulu...) boleh jugak menyemak keputusan STPM secara online di laman wab berikut...


time2 1st day ni mayb ramai lah yang p buka wab tu....sooo...memang lambat jugak la nak buka....TAPI....jangan risau...coz ada lagi cara lain yang boleh korang gunakan....antara nya adalah melalui SMS...

cara-cara nya...

taip STPM < jarak >  nom. K/P hantar ke 36363

atau 

taip STPM < jarak > RESULT  < jarak > nom. K/P hantar ke 15888


sooo...kepada anda atau adik-adik atau saudara tau jiran-jiran tertanga anda yang mengambil peperiksaan STPM tahun lepas.... boleh la gunakan kaedah di atas....apa pon!! selamat berjaya!!!! 

info dari http://www.bumigemilang.com/?p=6475

Wednesday, February 16, 2011

Join Kelab Pelancongan ke Pantai Kerachut....syookk!!!


sekian lama aku berada di Pulau Pinang ni....ini lah 1st time aku p Pantai Keracut pada sabtu 29/1/2011....lama dah cerita ni....tp nak jugak kongsi2....cozzz....pantai dia cun wooo....putih bersih tanpa apa2 pencemaran.....yang best nya pantai ni....Pantai Kerachut teletak di dalam Taman Negara Pulau Pinang iaitu kat Teluk Bahang....pantai ni merupakan salah satu pantai di M'sia untuk penyu bertelur....kalau bernasib baik kena pada musim penyu bertelur memang pengalaman yang best jugak lah....haaa...selain itu....kawasan pantai keracut ini terkenal dengan   " meromictic lake" yang hanya dapat dilihat 6 bulan setiap tahun.....tasik ini mempunyai 2 lapisan air yang berbeza dari segi suhu nya....

Tuesday, February 15, 2011

Sup Ayam dan Kai Lan Goreng

hari ni tak turun sekolah sebab cuti Maulidur Rasul....aktiviti aku?? tidoq lambat....dan pastu tidoq puas2.....tapi aku tidoq awal lah pulak.....dah tu....bangun awal lah pulak...ni yang tak suka ni...coz mata dah macam jam loceng....tau2 jer masa dia nak tidoq dan bangun...hehehe...

hari ni aku merajinkan diri mengemas-gemas bilik....membelek2 muka buku (facebook)....main game kat buku tue (game kat facebook).....p beli barang kat Bukit Jambul (BJ) ngan member...pastu....aktiviti yang paling syok sekali ialah........aktiviti masak2....haaaa...aku dah stat balik masak2 kat bilik....coz ri2 dah beli gas kat BJ....hohoho...sebenarnya kan kangkawan....kitaorang tak boleh masak2 kat kampus ni...tp apakan daya nya....kat cafe makanan dah lah tak sedap...mahal pulak tu....duit habis pon...habis gara2 beli makanan...pakaian dan benda2 sewaktu dengan nya aku mana der beli sangat....1 sem 1 kali jer kot??? sedih tau kisah aku ni.....huhuhu.....  **sambil menangis teresak-esak di tepian pintu bilik dengan harapan ada yang bersimpati menghulurkan derma** 


nak dijadikan cerita.....aku and rumate aku yang tercinta ni pon masak-masak ler....kita masak 2 resepi istemewa....iaituuuuuuuuuuu.....teng teng teng!!!! Sup ayam dan Kai Lan goreng....hehehhee..simple de mingle jer masakan kita org....nak masak yg gempak2 punya kang kantoi pulak....kan?? hahahhahaa....


[Kai Lan Goreng....rumate yang masak]

 [Sup Ayam....aku yang masak]

soooo??? apa macam??? nampak sedap tak???? hahhahaha.....ni masak main baling2 jer....kalau masak betul2 lagi lah cantek...siap ada bunga2 lagi tue.....ahhahahhaa.... **melampau lah pulak ada bunga**  

haaa...nak cerita gak ni...masa hari ahad lepas pon kita orang ada masak...tapi lauk 1 jer....kita masak Ayam masak nanas....haaa...ni masakan tempahan kampong aku ni....if time Gawai memeng ni ler masakan yang selalu orang masak....rumate aku pon cam suka jugak....nanas tu nanas dalam tin jer....lebihan masa dia p kem suksis ri2....hehehhee...

[Ayam masak nanas...yummmm]
apa pon....masak sediri lagi sedap dari makan kat luar.....stuju tak???? kesimpulan nya....aku and rumate memang makan kenyang gila-gila badak jugak lah hari ni.....next masak....nak masak apa pulak ekk??? hurmmmmmmmmmmm....................
 

Sunday, February 13, 2011

ada apa pada dengan V'tine???

bagi kaum2 wanita di seluruh dunia ini.....hari V'tine sememangnya dinanti-nantikan....hal ini kerana...hanya pada hari ni saja kaum2 lelaki di seluruh dunia jadi seorang lelaki yg romantis.....dengan membelikan hadiah dan bunga2 kepada kaum wanita.....dan wanita pula....hari ni lah hari paling bahagiaaaa.....bebunga cinta di awang-awangan gituu........


ok...apa pOn...hari V'tine day...atau lebih dikenali sebagai hari kekasih.....sebenarnya...hari V'tine ini telah menjadikan 1 isu yang melibatkan sensitiviti agama terutamanya di M'sia sendiri....ramai yang beranggapan V'tine day ini ada kaitan dengan agama Kristian....owhhhh...SALAH SAMA SEKALI ya kangkawan....untuk pengetahuan umum....hari V'tine ni TAK ADA KENA MENGENA dengan Kristian.....di dalam al-kitab (bible) sendiri tak pernah nyatakan sambutan hari2 seperti V'tine day......sebenarnya yer kangkawan....sambutan V'tine ni budaya dari barat...sememangnya ada kaitan ngen insan yg bernama V'tine tu.....tetapi bukan sambutan orang2 Kristian.....

walau bagaimanapunnnn........di dalam al-kitab (bible) ada menyatakan berkenaan kasih sayang....contohnya pada ayat berikut....

1 Korintus 13:4-7 

"Kasih itu sabar; kasih itu murah hati; ia tidak cemburu.  Ia tidak memegahkan diri dan sombong. Ia tidak melakukan yang tidak sopan dah tidak mencari keuntungan diri sendiri.  Ia tidak pemarah dan tidak menyimpan kesalahan orang lain.  Ia tidak bersukacita kerana ketidakadilan, tetapi kerana kebenaran.  Ia menutupi segala sesuatu, percaya segala sesuatu, mengharapkan segala sesuatu, sabar menanggung segala sesuatu."

jika cinta itu tidak sabar...maka ianya bukan cinta....dan bergitu lah selanjutnya seperti yang ada pada ayat berkenaan....soooo.....apa yang boleh diperkatakan di sini ialah....tidak kita ianya hari V'tine mahupun bukan....sifat kasih sayang dan cinta jangan lah diketepikan....kasih sayang itu juga bukan hanya pada kekasih...tetapi juga kepada keluarga...jiran tertangga...sahabat handai....masyarat....bangsa dan negara....dannn...yang paling penting kasih kita kepada Tuhan Yesus Kristus yang sememangnya telah banyak berkorban demi kasihnya terhadap manusia....amen....

akhir kata....bukan hanya 1 hari itu sahaja hari untuk menyatakan cinta....tetapi setiap hari merupakan hari cinta...maka ucapkan lah cinta kasih dan sayang anda buat insan yang anda cinta.....

Tuesday, February 1, 2011

Gong Xi Fa Cai buat semuaaaa!!! hung pau na laiiiii........................!!!



wahh...sekian lama tak update blog....akhirnya hari ni aku merajinkan diri....ehhehhee...bukan apa....masih bz ngan LM aku....sok dah cuti Chinese new Year (CNY)....soooo...buat semua rakan2 yang akan menyambut CNY esokkkk.......SING NIEN KUAI LER.....GONG XI....GONG XI FA CAI...HUNG PAU NA LAI....!!!!! haaaa....gituuuu...hahahahh!!!

 [ni aku dapat dari google jer...]

tahun ni merupakan tahun arnab bagi kelendar Cina.....haaaa.....antara insan2 yang lahir tahun arnab ni termasuklah aku.......kelebihan tahun arnab ni aku tak tau lah pulak...coz aku bukan org Cina...tunggu aku tanya member2 Cina aku lah nanti yer??? hehehhee....

jadiii.........selamat bercuti lah buat semua yang bercuti cny ni.....kalau gi rumah terbuka tu....makan jangan tak makan.....hahahhaha...yg dapat ang pau tu....share2 lah sikit....sharing is caring yer.....hahahaha....apa pOn....sekali lagi....GONG XI FA CAI to all.............. ^_^

There was an error in this gadget

Info-info terkini FUC

NO ????