There was an error in this gadget

Followers

Wednesday, October 28, 2009

jom outing!!!!!!!!!!

wahhh....wahhh...wahhh....g outing ekk?? hehehe...kua wit kawan2 satu skuad kmarin dat is 28/10/2009...tak ramai lah kita org...just 5 org jer.....yg g ari2 aku....pNat [driver kita org]...Dilah....Bibong...and Ida...hehehe...mula2 ingat nak kua wit Dila g Komtar or BJ jer...nak beli barang2....skali tuka plan plak...pNat and Ida pOn nak ikot and nak sewa keta...kita org per gi...aku sah2 nak jer....bkan slalu blh kua jalan2 cam tue...lgpun sewa keta kalo konsi cam tue kira murah lah jugak...kita kongsi la bayar keta ngan minyak keta skali...kita sewa keta kancil jer....RM30 stgah hari...hehehe....


arrr...nak cerita lah pasal perjalanan kita org nie....kita pergi mmg dah petang dah pOn....g kol3 petang....naaa...masa tue sempat g singah kat Tesko.....hihiik...tak lama la kat c2...nak beli makanan ringan ker...hohohoooo.... destinasi 1st kita org... is gi Teluk Tempoyak.....naaaa....nama dia pOn mmg mgancam bg yg minat makan durian and tempoyak [i tak makan durian and tempoyak loh]....ehhehe...tp masa tue xde plak urg jual durian...ehhe...kita g sana just nak jalan2 makan angin jer....nak duduk2 kat jeti dia...cantik la kampung tue....i suka pmandangan dia...bez...sempat lah ambik beberapa [byk sebeno nyer] pic kat c2....hehehhe....
waaaahhhhh...ada bakat jd model diaorg nie...hehehhehe....
P/S ; dis my fv pic..hehehe...

model2 yg ada dalam pic ni dari kiri Ida...pNat...Dilah and last Bibong...

pic nie i yg ambik...cantik tak?? heheh....nie la jeti Teluk Tempoyak...
haaaa....yg pic nie pulak aku lah yg jd model....tp di semak-kan oleh 3 gadis bunian...hahahhaa...pa pOn...tQ 4 Bibong yg sudi mjd photograper kita org masa...hehe..

dah puas ambik pic kat c2....baru la kita org belepas ke destinasi utama...hehehe...dat is.....cuba teka g mana??? jeng3....kita g Batu Feringghi~!!! yeyyy...........hahahah...nie bmakna kita nak main air lohhh!!! hahahha.........mmg xcited gak la masa tue....driver kita org c pNat pOn bukan main semangat bawa keta....hehehhe....boleh tahan la jauh g Batu Feringghi tue....dah la masa tue ngah time org balik kejer...mmg byk la keta...laju2 gi tue...takot tau...huhuu....

abang naik kuda ku ada ckp...."adik...nanti ambik ini gambar jgn kasi masuk saya punya muka..." tp dah tlambat yer bang...dah masuk pOn...hahahhaa....

dah sampai kawasan Batu Feringghi....kita g la kat kat Pantai Bayu Senja....wahhhh....romentik jer nama tempat tue kan???hahahhaa.....apa pON tempat tue mmg hepening laa...ramai pelancong kat c2....lgpn dia dekat ngan kawasan hotel....sampai jer kat c2 aku mmg syok giler laa...1st time sampai kan?? hehehe....kat c2 pOn macam2 aktvt yg ada.... macam2 ada!!!!!!! boleh main jetski...main payung terjun yg tarik ngan bot tue......boleh naik kuda....boleh main banana boat....boleh cuci2 mata...eh...cuci mata?? hahahhaha....yer la...mlihat keindahan alam..ktenangan pantai...kesegaran udara....ke lunakan deruman ombak....hihihik.......

masa tue kita apa lagi...pg la husa2 abg yg jaga banana boat tue...tya brapa kalo naik banana boat...mula2 dia bri RM20 sorang...bodek sana...bodek sini...last2...tawaran takhir boleh diskaun is rm10 sorang.........kita org apa lg....ok jer la...semua mmg nak g c2 pOn nak main banana boat...hehehhe....masa tue si bibong lak tak nak join main skali...dia dah penah main dia kata...tp mmg pernah pOn...coz dia la ya ckp kat c2 ada banana boat...soo...masa tue...dia lah jd kemera woman kita org.....hehhe....rakam segala aksi kita org...dari 1st sampai ke akhir naik banana boat tue....hehehhe...........

pic atas : [SEBELUM] belum naik lagi aku dah cuak dah nie...huhhuu...

pic atas : [SEMASA] aku dah tak toleh dah...nebes giler....dah ler x reti nak brenang....


pic atas : [SELEPAS] ala2 ikan duyung yg tdampar di tepi pantai.... **ikan duyung yg x reti brenang**

hahhahaha...kan??kan?? seronok tak tgok pic tue?? aku seronok...[tak tanya pon]....hahhaha...kalo korang nak juak atvt cam nie krg g la kat Pantai Bayu Senja...kedai makan pOn ada gak kat c2...soo...nak ajak fmly bcuti tue ker...or saja2 nak kua wit kangkawan ker....or nak g hanimoon....naa....g jer cnie....kompom bez lah....ehhehe...

pas semua letih2...apa gi...kita g makan ler...makan kita gi Padang Kota Lama....ramai jugak la org masa tue....lps habis makan mmg kompius gak la nak g mana...jam pOn dah kol9 lebih masa tue...kalo nak g gerney or qbay mmg dah nak tutup kedai...soo...kita org lepak la xlama kat c2.....pas dah kenyang makan angin and peyut pOn masuk angin...kita pOn balik ler....

haaa........tp bukan kat c2 jer....sewa hbs kol 3am...minyak msh ada...sooo..apa lagi...kita drive la pusing2 jalan kat penang nie.....cuba nak sesatkan diri tp tak juga nak sesat kat jalan penang ni...pi mai...pi mai..tang tu jugak lah...hahahhaha...

dah puas ronda2 kota raya...kita pOn balik USM...tp bloM nak balik g.....kita main2 pusing2 pulak kat sekitar USM...semua kita cuba drive...haaa...ni lah part ku malas nak cerita...huhuu...kangkawan ku semua nya sorg msh lesen P...sorang ngah tgu lesen P....orang tgh belajo keta...sorg g langsung tak tahu nak bawak keta...tp semua boleh gerak lak keta....aku yg dah xde lesen P lagi keta boleh x bgerak...brapa kali mati meta tue...mcm mana tue???? adehhh....... hahhaa...

wp kita jalan just stegah ari...tp 4 me...i mmg enjoy and have lots of fun!!!!!!!!!! hehehe....tQ 4 all my friendz yg mmg bez lah....kepala giler cam ku jugak...korang mmg fun la!!! ehhehe...tue la i cayang u all.........ehhehhee......muahh!! muahh!!! hahahhaa....kalo nak kua jalan tue dot 4 get ajak me yer??heheh....

Monday, October 26, 2009

Malam Mesra Menteri Besar Terengganu

hah???? what????!!!!!!!!!!!! caya dai??? hahaha....tiba2 jak anak SARAWAK myemak ba majlis anak TERENGGANU kan??? ahhahhaa.............lucu jak bunyi neyy??? actually...kawan yg ajak...Roselind lah yg pu kes toe....ya te ngulu ku btuka enda lama nyadi uhang ganu arr...hahahaha...ari 5 toe td majlis nya... 21/10/2009.... ba USM toe pu meh...ba Dewan Utama Desasiswa (DUD)....dekat kawasan RST dia meh...hehehe....

pic atas toe...mis cat (rumate ros), Roslind (bez fwen ku)...and op coz....me de last one..hehe...

makanan ya boleh tahan cedap wooo...dah gak cg ya laparr...cun mija kami nya kurang 3 iku...apa gik..sah2 lah makai lebih...mija urg smangkuk asi...kami 2 mangkunk....hahaha..bendar ngauk...t enda kenyang maya nya cg te perut lembu nya arr...bc 2 gelung peyut...enda nemu kenyang...hehhehe...

thanks laa to ros coz ajak ku k2...hehehe..bez gak bulan2 raya toe...ujung bulan jak makai free....hahhaha....pa pon...lain kali ajak lagi yer?? heheheh......dya2 bulan raya pOn dah hbs....tgu raya haji gik ney??? hehehhee..........adiosss!!!!!!!!!!!!! muahhh!!!!!!!

Sunday, October 25, 2009

...Majlis Rumah Terbuka Ketua Polis Pulau Pinang...

Alow ebribadi!!! ehhehe.....ku g umah KP penang 18/10/2009 toe td arr.......kami org mula2 dalam plan ka g umah KP kol9am......dah la mgu b4 nya dah plan wit kwn2 ka discass pasal asmnt...last2 batal lah kunun nya discassion nya td...skali meda maya ku benung ready2 ka ngabang...dia cda mdh ngagai umah KP tunda sampai kol 12 tgh ari...adusss....geram ati ku maya nya...ada kah patut mdh last minit...dah nya...aku mdh ler engau kwn2 yg sama discass nya td...alu discass ler kami...sampai kol11.30.......bgaut ku pulai...ya gak bdau ngena baju te gap2 arr...ngena baju-T jak...hahahaha...xkan g umah KP baju-T jak kan???ehehe....

ok...uji teka...aku ngena baju nama g umah KP??? teka...teka....heheheh...aku ngena baju punjap dah...apa laaa...hahahha....then....cun gak c Fifi ngena baju ala2 org cina...pa gik kami duai ya....bgambar loh....hahahahha....


naaa....ala2 zaman kesultanan Melayu Melaka lah pulak kan??hahahha....maya nganti bus nya lah nganti bala kami nu baka nama bgambar...bendar meh arrr...ni t asa ayu bc...asa cute bc...asa model pOn bc...ya magang...macam2 pooosing ka bgambarr....ya lah kan...baju raya baru katakan...hahaha...tang enda dinafikan gak la...kami semua cg umbas ya bajik ney???hahaa...peda memanah arr...bajik kan??kan??kan???

nyaaa...bc bakat nyadi mudiling meh kan?? hahaha...tang enda lama pas nya bas pOn datai...enda datai 30 min kami pOn datai ba umah KP penang...mayuh urg maya nyaaa....bala pulis magang meh nya kini arrr....tempat makai penuh...

fuuhh!! makai anang nyebut....cg ya puas mai makai arrr.......satey bc....mee kari bc...lemang ketupat ya magang...roti canai sebaidah pOn bc....manuk panggang pon bc meh...hakaiii........perut aku t slim toe pon nu bihoi bai makai dia ney....hahhaha....nang cedap lahhh....



meja endur kamai makai nya bc 3 kali di bersi ke urang...nu btinggang cda pingai mangkuk kami...hahahhaa...peda lok tubuh urg te makai nya...mua pOn dah madah cg te bam magang...hihiik............


maya ba dia cda SUKSIS ari U lain ba Penang pOn bc datai...baka cda SUKSIS UITM pon ba meh arrr..........pama cda ucak kitai nyin arrr...siap ngaga persembahan mai lagu raya g cda ya...naaa....ptt ujan neyy??? hahhahaa....pa pOn...bc bakat join AF enda pOn M'sia Idol cda ya arr...syabas mere bettyyyy!!!!!!!!!!!!


pa pOn...cg enjoy lah maya nya...arap nex yer...ulih gik ngabang kia g aarrr..hoohoho....mmg enjoy...pa pOn...thankz 2 Dato' KP Penang yg dah nyemput kami kin...ya pOn cg spoting gak engau bala kami....heheh...thankz 2 Dato'.........ila2 anang enda nyemput g au??ehehe....

Saturday, August 29, 2009

kBN (keM Bina Negara) lanjutan di BaLik pUlau, Pulau Pinang

kali nie....kami ahli2 SUKSIS join KBN lanjutan di Balik Pulau. kat peneng ni je pOn...tak jauh...kita g 15hb-17hb/8/2009...4sure lah...tempat dia mmg cantik woo~ kat tepi pantai...mmg tenang lah...tp mmg tak sangka juga..kat c2 lah tempat yg teruk kena tsunami dulu..hurmm...smasa dlm pjlnan ada la juga nampak kpg yg dulu paling teruk kena ombak tsunami tue..diaorg dah buat batu untuk matikan ombak..ku pOn tak tau nama benda tue..hihik~ kpg tue pOn nampak cantek lahh...huhuuu...rugi xde gambar kat c2..huhuu...

aktvt yg kitaorg main pon boleh tahan bez nya...mcabar ketakutan ku jer...benda yang ku takut...pada kem tue ku harungi **dah mcm lagu la pulak*....1st datang c2...nampak ada dorm tue mmg cantik laa...dlm ati ckp...ni tinggal dlm dorm tu kot...skali encik2 ktaorg suruh buat kemah...aduii...mmg lah..hahhaa...!!! 1st aktvt ktaorg is makan!!!!!!!!!!! ahhaha....yerlaa...sampai c2 petang...soo...kita yg non-muslim nie pOn g lah masak dulu...yg "uzur" tue pOn join skali masak...yg sembayang tue g lah sembanyang..pas hbs...diaorg pOn join masak...mmg seronok lah..semua kwn2 mula tunjukkan aksi memasak masing2...semua tak nak kalah...haha..tp yg seronok nya..masa masak2 tue..kitaorg blh tgok matahari terbenam...waaa...cantik sgt...hihiik~

mlm tue kita dgar ceramah...boring lah...mcm apa tahan mata na tido...hihiik..pa pON...tgh mlm itu kita org trus dpangil bgumpul...tghmlm tue kami mlalukan atvt flyin fox....mmg tbeliak mata ku masa tue... "flyin fox tgah mlm??what??"....hihiik...ketinggian mmg ku takot...masa naik atas bangunan tue aku mmg rasa nak tkencing...sampai kwn tegur muka ku pucat...mana tak..gila pnya tinggi...pas2..yg paling seram...flyin fox tue kita tak pgang tali ke apa...tali ikat blakang jer...mmg mcm supa-men gak lah...hahaha!!!! masa encik2 periksa tali kselamtan ku masa tue aku mmg dah bgegar 1 badan...rasa nak tkucil tu mmg...bdan mmg kecut...cik mmg sunguh2 nak yakinkan ku tali tue slamat...ku ttp tak brani na turun...sampai cek tue yg tolak ku ke bwh..spanjang tali tue aku menjerit...kalah org hesteria..

nex moning..ktaorg telah dbri 1 misi yg amat menarik...encik meminta kami merakit di lautan pergi ke satu pulau yg tak jauh dr situ. pagi tu cuaca agak elok...mmg teruja gak lah...tp takOott!! huhuu...mcm ku pike..dah lah ku xpandai brenang...rakit punya lah kecik...mrakit kat laut tue...bukan sungai...dgn arusnya yg tolak ke tebing...mmg giler lah...kalo pa2 tjd mmg aku org 1st...huhuu..kita g ke pulau tue lbh krg 30min...mmg seksa lahh...sampai tangn ku injurt...huhu..dah sampai kat pulau tue...kita pOn masak...bez lah makanan masa tue..kita masak ikan bakar....ahhaha...bez!! hihikk...pas2 ptg tue kita balik..balik pOn merakit...ada hati nak guna bus?? mimpi lerr...hhaha...masa mrakit tue mmg angin gila badak punya besar...soo..encik2 yg guna bot yg mgiring kami yg telah mnolong kami kbali ke kem...diaorg tarik rakit kami dari blakang...masa dlm rakit tue...mmg ku rasa nak pengsan jugak lah...ombak punya besar...angin punya kuat..dgn ujan nyer...kita duduk kat rakit plak tu msa kena tarik..aduii...mmg mcabar minda gak lah...tp akhir nya..kita sampai ngan selamat kat pantai...hihikk... ^^"

tue antara 2 atvt yg kita org buat...nak tau lagi?? alaaa....tak bez lah kalo cerita semua...korang pergi la sendiri join KBN...bru syok...bru tahu bez tau tak bez....x speriz lah kalo ku cerita semua..kan??kan??kan?? **alasan malas nak taip panjang**....

kesimpulannya **dah mcm karangan plak**....kem tue mmg amat2 mguju ktahanan aku pada alam...bagaimana aku mgawal ketakutan ku...mcm mana ku bkumunikasi wit kwn2 ku yg lain...mmg fun lah 4 me...kalau nak bagi bintang ku bri 4 bintang la antara 5 bintang tue...kan apa tak sampai 5 bintang tue...coz kita pg ptg...dgar ceramah boring..and just 3 hari...mcm tak puas lagi...hihiikk....

~TAMAT~

Sunday, March 15, 2009

ujian nimbak ngena M16 ba Kulih Kedah 14/03/2009

wasehhh....ku bc ujian nimbak tadi ianya 14/03/2009....lelak lah ku rasa...ukai lelak nama nya...lelak nganti giliran ka nimbak...mayuh gak bala kami arr...junior...inter and senior skali...aku sigik nu baka nama ati takut ka nimbak arr...ya lah..ukai nya pro pon..tu bru kali ke-2 ku ujian nimbak ngena M16...huhuuu...lain la t ku amai2 indu puyis kah..indu saldadu kaaa...tiap2 ari latihan nimbak...huhuuu...ku suba mula2 megai M16 nu gutak2 tulang patung arr...ka nyabak bc meh dya (pgakuan berani nya)..huhuuu...mujuk bc encik2 nyaga kami dya bc ngasuk ku tenang...adeh..tanang la sangat...nu barang utai tekan ku dya..janji peluru keluar...nya pon nu baka nama peluh nitis...wahahahah!!!



kami mula brangkat ke Kulim kira2 kol 7.40am cam nya lah...t enda silap ku...enda ingat kol brapa bah..huhuuu~~ datai ba Kulim kira2 kol 8.30am or lebih lah...aku ngena luri Pulis maya ka kin...bendar laban angin dalam luri..asai te pendatang tanpa izin bc meh nya...ahhaha...

maya ba luri cgik nu baka lintuk mensia ngantuk...ya loh..dani tumu katakan..dah lah de day b4 nya bc pelancaran TOT (sukan antara desa USM)...cdak bc ngaga pearakan SUKSIS and bawah desa (asrama or kolej kenu ke u bukai)...aku pon bc ngaga show maya nya...bawah kelap penyayang...ngaga show bahasa isyarat...cewah..bez wooo!! VC bc diya meda maya nya...1st time ngaga show dpn mensia mayuh nya..ba stadium katakan..ehhe...bc cdak dia tharu engau psembahan kami..sampai bc mgalirkan ai mata kenu ke cdak..amai enda kini..kami te ngaga psembahannya nya gik lah...nu baka nama mgalirkan peluh..wahaha...ok..back tooo da tupik kitai..ehhe...mlencong enda lama td...nya meh ktegal bala kami nu lintuk2 tinduk lam luri nya...ehhee...

dah datai dya..kami dbahagikan agai 10 iku 1 detal lah...ku sgaja ka ngambi urg las..t tengah2 engai ke salah timbak arr..baka ku las sem suba...nimbak nu salah nimbak papan taget urg lain..ahhaa..apa kah..hehehe..malu..malu...



tp yg bez nya nimbak M16 kali tu papan taget kami enda jauh cam last time...slalunya pyauh nimbak t enda slh ku 100m...tang kali tok kami nimbak pyauh 50m jak...coz padang sasar nya mit jak...t revolver ok lah kot..huhuuu...



maya ngantik giliran ka nimbak nya ku gi nyebukkan diri nama ke peluru dlm megezine (betul kah ejaan ku nyook??huuu)...asa rajin jak ku engau urg...mcm2 ulah kami te ngadu ke peluru nyook...sambil2 ngantik sempat gak mengkreatifkan diri..ahhaha...biasa loh...gatal jari..enda nemu jenuh..



kreatif dai??hahaha...tok gik lah...siap ngaga nama..ehhe...



hehehe..dah syok2 ngadu peluru nyook...tiba lah giliran ku...ku detail ke 14...sooo..nang laun lah....dah lepas tgh ari bru detail aku..hhuhuu..lelak ngantik sidak lain badu...huhu...maya nya nang nebes tahap cipan lah...nu pucat ku rasa mua ku maya nya...adehh...hehe..bamai ku mintak encik nulung ku maya ku nimbak...engai ke peluru enda keluar arr (maksud ya enda ditekan ke ku loh peluru nya enda pansut)...hahahah...



mula2 ningkap loh...nimbak secara semi...maksud ya nimbak sbutir2 loh..maya tok kami bberi 15 peluru...adeh...maya ka nimbak nya sigik nu baka nama ati...ka nimbak jak enda jd...takut mai asai ati..enda nemu pa hal...takut mai aku...t revolver ok gak aku..enda nebes cam tok.,..mayB ya besai kot...berat gik nyok...4 me lah..enda nemu urg lain...ehehh..pas nyok kami dasuh nimbak secara auto...adeh...maya auto lah ku nebes tahap dewa...coz auto tok ya plu laju...kiraan 1, 2 jak..t lama nu baka nama peluru pansut...huhuuu... traaattttaaatttaaatttaaatttt!!!!! ko ya arr....ehehhe...ku maya nimbak auto enda gak kua mayuh skali gus...ya kua 2 butir skali nekan..ehhee...maya ka nekan nya nu baka nama peluh nitis..nebez katakan..eheheh..dah hbs auto 10 butir peluru kami alu dalam kdudukan melutut pulak..hehe..maya tok ngena semi loh..kua sbijik2 pluru..kami dberi 10 butur peluru loh..hehe..

dah habis nya..akai..lega asai ya...bru lenyau nebes...bamai ngendas peluh maya nya..dalam mayuh2 nya mina 2 kena tgh2...26 kena dalam petak putih...ahakz!! bole lerr nyaa...cukup2 makai katakan..hehehe...



dah badu jak semua kami nimbak...kami pon pulai...kali tok pulai ku ngena bus USM..haha..bez mai tinduk dlm bus..nu enda ngeleda..pgelelak aku meh nya..nu pedih segala tulang menulang..ahhaha...ti wai ku ninga tok sgik ktawa ya...enda ulh bai gasu arr..macam ngadu pedis tubuh...hahaha..tang amai lah..bahu ku nya alu bc lebam arr..enda gak asai pedih..tang bc lebab bai ngetan M16 nyook...hhuhuu...siku gik lah.,..nu telih bai kena batu..dah lah maya nimbak nya urg sepiak nya ya pu kelongsong nu pelasit kena aku blamoo...hhuhuu..mujur enda entu panas te kena aku...t melecur tubuh ku siap ya..ku saman...byar ganti rugi arr..heheheee...

pa pun...lelak mmg lelak lah 2day...kunun ka ngaga asmnt pon alu enda jadi..lelak mai asai...ehheh..pa pon tok siti pgalaman ku ka kongsi2 agai semua urg loh..mayB bc bala2 abg2 and kakak2 saldadu and pulis nya dah biasa engau utai baka tu...4me ya ttp sstu benda baru yg ulh kitai2 kongsi2 loh...anang kdekut ilmu katakan..hehehe..

bagi studen U plak, mayB KOR SUKSIS is just a ko-k...tang ya amai bina nuan pu disiplin..ktahanan diri and myh gik lah...mlalui kor suksis tok gak..myh benda baru ku plajar..cunto dlm nimbak tu td..hehehe..tgal nimbak tok gak ku jd cam bminat ka join klab memanah..hehehe..cam bez jak..t ku jd ku join loh...ehhehe...
keh tok jak blog ku...beri meh cmt kitak loh pasal apa ku 2lis d2...bahasa mmg tungang langang..sowi gak keh??huhuu...cdak t bpgalaman ka meri petua2 ka bulih taget tepat ka ok gak..hehee...^^"
There was an error in this gadget

Info-info terkini FUC

NO ????