There was an error in this gadget

Followers

Wednesday, October 28, 2009

jom outing!!!!!!!!!!

wahhh....wahhh...wahhh....g outing ekk?? hehehe...kua wit kawan2 satu skuad kmarin dat is 28/10/2009...tak ramai lah kita org...just 5 org jer.....yg g ari2 aku....pNat [driver kita org]...Dilah....Bibong...and Ida...hehehe...mula2 ingat nak kua wit Dila g Komtar or BJ jer...nak beli barang2....skali tuka plan plak...pNat and Ida pOn nak ikot and nak sewa keta...kita org per gi...aku sah2 nak jer....bkan slalu blh kua jalan2 cam tue...lgpun sewa keta kalo konsi cam tue kira murah lah jugak...kita kongsi la bayar keta ngan minyak keta skali...kita sewa keta kancil jer....RM30 stgah hari...hehehe....


arrr...nak cerita lah pasal perjalanan kita org nie....kita pergi mmg dah petang dah pOn....g kol3 petang....naaa...masa tue sempat g singah kat Tesko.....hihiik...tak lama la kat c2...nak beli makanan ringan ker...hohohoooo.... destinasi 1st kita org... is gi Teluk Tempoyak.....naaaa....nama dia pOn mmg mgancam bg yg minat makan durian and tempoyak [i tak makan durian and tempoyak loh]....ehhehe...tp masa tue xde plak urg jual durian...ehhe...kita g sana just nak jalan2 makan angin jer....nak duduk2 kat jeti dia...cantik la kampung tue....i suka pmandangan dia...bez...sempat lah ambik beberapa [byk sebeno nyer] pic kat c2....hehehhe....
waaaahhhhh...ada bakat jd model diaorg nie...hehehhehe....
P/S ; dis my fv pic..hehehe...

model2 yg ada dalam pic ni dari kiri Ida...pNat...Dilah and last Bibong...

pic nie i yg ambik...cantik tak?? heheh....nie la jeti Teluk Tempoyak...
haaaa....yg pic nie pulak aku lah yg jd model....tp di semak-kan oleh 3 gadis bunian...hahahhaa...pa pOn...tQ 4 Bibong yg sudi mjd photograper kita org masa...hehe..

dah puas ambik pic kat c2....baru la kita org belepas ke destinasi utama...hehehe...dat is.....cuba teka g mana??? jeng3....kita g Batu Feringghi~!!! yeyyy...........hahahah...nie bmakna kita nak main air lohhh!!! hahahha.........mmg xcited gak la masa tue....driver kita org c pNat pOn bukan main semangat bawa keta....hehehhe....boleh tahan la jauh g Batu Feringghi tue....dah la masa tue ngah time org balik kejer...mmg byk la keta...laju2 gi tue...takot tau...huhuu....

abang naik kuda ku ada ckp...."adik...nanti ambik ini gambar jgn kasi masuk saya punya muka..." tp dah tlambat yer bang...dah masuk pOn...hahahhaa....

dah sampai kawasan Batu Feringghi....kita g la kat kat Pantai Bayu Senja....wahhhh....romentik jer nama tempat tue kan???hahahhaa.....apa pON tempat tue mmg hepening laa...ramai pelancong kat c2....lgpn dia dekat ngan kawasan hotel....sampai jer kat c2 aku mmg syok giler laa...1st time sampai kan?? hehehe....kat c2 pOn macam2 aktvt yg ada.... macam2 ada!!!!!!! boleh main jetski...main payung terjun yg tarik ngan bot tue......boleh naik kuda....boleh main banana boat....boleh cuci2 mata...eh...cuci mata?? hahahhaha....yer la...mlihat keindahan alam..ktenangan pantai...kesegaran udara....ke lunakan deruman ombak....hihihik.......

masa tue kita apa lagi...pg la husa2 abg yg jaga banana boat tue...tya brapa kalo naik banana boat...mula2 dia bri RM20 sorang...bodek sana...bodek sini...last2...tawaran takhir boleh diskaun is rm10 sorang.........kita org apa lg....ok jer la...semua mmg nak g c2 pOn nak main banana boat...hehehhe....masa tue si bibong lak tak nak join main skali...dia dah penah main dia kata...tp mmg pernah pOn...coz dia la ya ckp kat c2 ada banana boat...soo...masa tue...dia lah jd kemera woman kita org.....hehhe....rakam segala aksi kita org...dari 1st sampai ke akhir naik banana boat tue....hehehhe...........

pic atas : [SEBELUM] belum naik lagi aku dah cuak dah nie...huhhuu...

pic atas : [SEMASA] aku dah tak toleh dah...nebes giler....dah ler x reti nak brenang....


pic atas : [SELEPAS] ala2 ikan duyung yg tdampar di tepi pantai.... **ikan duyung yg x reti brenang**

hahhahaha...kan??kan?? seronok tak tgok pic tue?? aku seronok...[tak tanya pon]....hahhaha...kalo korang nak juak atvt cam nie krg g la kat Pantai Bayu Senja...kedai makan pOn ada gak kat c2...soo...nak ajak fmly bcuti tue ker...or saja2 nak kua wit kangkawan ker....or nak g hanimoon....naa....g jer cnie....kompom bez lah....ehhehe...

pas semua letih2...apa gi...kita g makan ler...makan kita gi Padang Kota Lama....ramai jugak la org masa tue....lps habis makan mmg kompius gak la nak g mana...jam pOn dah kol9 lebih masa tue...kalo nak g gerney or qbay mmg dah nak tutup kedai...soo...kita org lepak la xlama kat c2.....pas dah kenyang makan angin and peyut pOn masuk angin...kita pOn balik ler....

haaa........tp bukan kat c2 jer....sewa hbs kol 3am...minyak msh ada...sooo..apa lagi...kita drive la pusing2 jalan kat penang nie.....cuba nak sesatkan diri tp tak juga nak sesat kat jalan penang ni...pi mai...pi mai..tang tu jugak lah...hahahhaha...

dah puas ronda2 kota raya...kita pOn balik USM...tp bloM nak balik g.....kita main2 pusing2 pulak kat sekitar USM...semua kita cuba drive...haaa...ni lah part ku malas nak cerita...huhuu...kangkawan ku semua nya sorg msh lesen P...sorang ngah tgu lesen P....orang tgh belajo keta...sorg g langsung tak tahu nak bawak keta...tp semua boleh gerak lak keta....aku yg dah xde lesen P lagi keta boleh x bgerak...brapa kali mati meta tue...mcm mana tue???? adehhh....... hahhaa...

wp kita jalan just stegah ari...tp 4 me...i mmg enjoy and have lots of fun!!!!!!!!!! hehehe....tQ 4 all my friendz yg mmg bez lah....kepala giler cam ku jugak...korang mmg fun la!!! ehhehe...tue la i cayang u all.........ehhehhee......muahh!! muahh!!! hahahhaa....kalo nak kua jalan tue dot 4 get ajak me yer??heheh....

Monday, October 26, 2009

Malam Mesra Menteri Besar Terengganu

hah???? what????!!!!!!!!!!!! caya dai??? hahaha....tiba2 jak anak SARAWAK myemak ba majlis anak TERENGGANU kan??? ahhahhaa.............lucu jak bunyi neyy??? actually...kawan yg ajak...Roselind lah yg pu kes toe....ya te ngulu ku btuka enda lama nyadi uhang ganu arr...hahahaha...ari 5 toe td majlis nya... 21/10/2009.... ba USM toe pu meh...ba Dewan Utama Desasiswa (DUD)....dekat kawasan RST dia meh...hehehe....

pic atas toe...mis cat (rumate ros), Roslind (bez fwen ku)...and op coz....me de last one..hehe...

makanan ya boleh tahan cedap wooo...dah gak cg ya laparr...cun mija kami nya kurang 3 iku...apa gik..sah2 lah makai lebih...mija urg smangkuk asi...kami 2 mangkunk....hahaha..bendar ngauk...t enda kenyang maya nya cg te perut lembu nya arr...bc 2 gelung peyut...enda nemu kenyang...hehhehe...

thanks laa to ros coz ajak ku k2...hehehe..bez gak bulan2 raya toe...ujung bulan jak makai free....hahhaha....pa pon...lain kali ajak lagi yer?? heheheh......dya2 bulan raya pOn dah hbs....tgu raya haji gik ney??? hehehhee..........adiosss!!!!!!!!!!!!! muahhh!!!!!!!

Sunday, October 25, 2009

...Majlis Rumah Terbuka Ketua Polis Pulau Pinang...

Alow ebribadi!!! ehhehe.....ku g umah KP penang 18/10/2009 toe td arr.......kami org mula2 dalam plan ka g umah KP kol9am......dah la mgu b4 nya dah plan wit kwn2 ka discass pasal asmnt...last2 batal lah kunun nya discassion nya td...skali meda maya ku benung ready2 ka ngabang...dia cda mdh ngagai umah KP tunda sampai kol 12 tgh ari...adusss....geram ati ku maya nya...ada kah patut mdh last minit...dah nya...aku mdh ler engau kwn2 yg sama discass nya td...alu discass ler kami...sampai kol11.30.......bgaut ku pulai...ya gak bdau ngena baju te gap2 arr...ngena baju-T jak...hahahaha...xkan g umah KP baju-T jak kan???ehehe....

ok...uji teka...aku ngena baju nama g umah KP??? teka...teka....heheheh...aku ngena baju punjap dah...apa laaa...hahahha....then....cun gak c Fifi ngena baju ala2 org cina...pa gik kami duai ya....bgambar loh....hahahahha....


naaa....ala2 zaman kesultanan Melayu Melaka lah pulak kan??hahahha....maya nganti bus nya lah nganti bala kami nu baka nama bgambar...bendar meh arrr...ni t asa ayu bc...asa cute bc...asa model pOn bc...ya magang...macam2 pooosing ka bgambarr....ya lah kan...baju raya baru katakan...hahaha...tang enda dinafikan gak la...kami semua cg umbas ya bajik ney???hahaa...peda memanah arr...bajik kan??kan??kan???

nyaaa...bc bakat nyadi mudiling meh kan?? hahaha...tang enda lama pas nya bas pOn datai...enda datai 30 min kami pOn datai ba umah KP penang...mayuh urg maya nyaaa....bala pulis magang meh nya kini arrr....tempat makai penuh...

fuuhh!! makai anang nyebut....cg ya puas mai makai arrr.......satey bc....mee kari bc...lemang ketupat ya magang...roti canai sebaidah pOn bc....manuk panggang pon bc meh...hakaiii........perut aku t slim toe pon nu bihoi bai makai dia ney....hahhaha....nang cedap lahhh....



meja endur kamai makai nya bc 3 kali di bersi ke urang...nu btinggang cda pingai mangkuk kami...hahahhaa...peda lok tubuh urg te makai nya...mua pOn dah madah cg te bam magang...hihiik............


maya ba dia cda SUKSIS ari U lain ba Penang pOn bc datai...baka cda SUKSIS UITM pon ba meh arrr..........pama cda ucak kitai nyin arrr...siap ngaga persembahan mai lagu raya g cda ya...naaa....ptt ujan neyy??? hahhahaa....pa pOn...bc bakat join AF enda pOn M'sia Idol cda ya arr...syabas mere bettyyyy!!!!!!!!!!!!


pa pOn...cg enjoy lah maya nya...arap nex yer...ulih gik ngabang kia g aarrr..hoohoho....mmg enjoy...pa pOn...thankz 2 Dato' KP Penang yg dah nyemput kami kin...ya pOn cg spoting gak engau bala kami....heheh...thankz 2 Dato'.........ila2 anang enda nyemput g au??ehehe....
There was an error in this gadget

Info-info terkini FUC

NO ????